Wat doen wij?
narrative consultancy | project management | strategie
—Wat
Studio A-Z creëert samen met opdrachtgevers verhalen met impact en ondersteunt bij het navigeren van projecten. We vinden, formuleren en presenteren het verhaal dat verteld wil worden. Het gaat hierbij om ideatie - het zien of vinden van de essentie, het idee. Dit kan in de vorm van:
begeleiding bij het schrijven van een boek, scriptie, website, rapport, strategisch beleidsplan, etc.;
het faciliteren van (inspiratie)sessies met verschillende stakeholders;
het ondersteunen van teams of organisaties bij het neerzetten van een (nieuwe) missie, visie en kernwaarden;
het managen van (complexe) projecten;
het ontwikkelen van een programma, implementatiestrategie of beleidspositie; etc.
We komen snel tot de kern en leveren creatief en daadkrachtig advies en resultaat. Daarnaast streeft Studio A-Z naar integratie van (1) de missie, visie en kernwaarden, (2) de communicatie en (3) de fysieke ruimte van een organisatie en/of project, met een sterk gevoel voor esthetiek. Studio A-Z zorgt dat het klopt.
Studio A-Z zet zich graag in voor oplossingen met maatschappelijke impact (o.a. onderwijsinnovatie, diversiteit en inclusie, stedelijke vergroening, digitale transformatie, optimalisatie zorg en klimaatverandering).
—Hoe
Studio A-Z doorgrondt complexe materie en dynamieken snel. We starten een opdracht met het analyseren en structureren van alle beschikbare informatie. We betrekken alle stakeholders, gaan het goede gesprek aan met teams en individuen, onderzoeken relevante data en verschillende perspectieven. Het doel is het vinden van de rode draad. Vervolgens vinden we de juiste woorden en wijze om het verhaal (bv. in de vorm van een projectplan) te communiceren en congruent uit te voeren. Gedurende dit proces biedt Studio A-Z constructieve feedback en bouwen we aan (interne en externe) relaties zodat we met een grote diversiteit aan stakeholders kunnen werken en verschillende culturen, achtergronden en expertises kunnen overbruggen. Ons talent is het naar de oppervlakte brengen van onderliggende overtuigingen, kansen, uitdagingen en obstakels. We zorgen voor een breedgedragen oplossing, waarbij we opbrengsten overzichtelijk presenteren, met oog voor samenhang, kwaliteit, (culturele) context en esthetische waarde. Met creativiteit, energie en besluitvaardigheid zet Studio A-Z ideeën om in actie.
extra diensten
trainer, dagvoorzitter teamontwikkeling creatieve workshops (schilderen, keramiek) diversiteit en inclusie strategie communicatiestrategie
Portfolio
Meer op
Ontwikkeling van de #1 bachelor van Nederland
In 2015-2016 heeft Pieternel een nieuwe bacheloropleiding ontwikkeld voor de Rijksuniversiteit Groningen. De opleiding moest tegelijkertijd uniek zijn, een typisch “University College” worden, passen bij de nieuwe Campus Fryslân in Leeuwarden, voldoen aan regels van de RUG én aansluiten bij Provinciale doelstellingen. In lijn 1 van het project kon Pieternel haar onderwijskundig ontwikkelaarshart kwijt; haar creativiteit en visie om iets unieks én een opleiding geworteld in de liberal arts and sciences filosofie van Nederlandse University Colleges neer te zetten. Hierin verwerkte zij ook de Campus Fryslân en Provinciale doelstellingen. Het resultaat was een toegepast en toekomstbestendig wetenschappelijk bachelorprogramma getiteld Global Responsibility and Leadership (GRL), geïnspireerd door de VN Sustainable Development Goals. Lijn 2 bevatte zowel operationele stappen (o.a. schrijven van de macrodoelmatigheid- en accreditatiedossiers voor de CDHO en NVAO, werven van academisch en ondersteunend personeel) als netwerken en stakeholdermanagement (zowel binnen als buiten de RUG). Een zeer complex politiek speelveld. De inhoud en vorm van de opleiding is sterk verrijkt door de input die Pieternel verkreeg uit het lokale netwerk dat zij in korte tijd opbouwde. Als derde lijn was Pieternel actief betrokken bij het ontwerp en de renovatie van De Beurs, een historisch gebouw in het centrum van Leeuwarden waar de nieuwe Campus Fryslân inmiddels is gehuisvest. Binnen een team van architecten en huisvestings- en facilitair managers van de universiteit, verbond zij het onderwijskundig concept van de nieuwe opleiding aan de indeling van de fysieke ruimte, de sfeer en de esthetiek van het ontwerp. Pieternel stelde toegankelijkheid, inclusie en gemeenschapsgevoel - integraal aan het University College concept - tijdens alle sessies centraal. In 2018 is de GRL bachelor van start gegaan met haar eerste studenten en in 2019 is de nieuwe campus in De Beurs officieel geopend. De bachelor heeft sinds 2018 ieder jaar het kwaliteitslabel "Top Degree Programme" van de Keuzegids voor Universiteiten gekregen en is de afgelopen 3 jaar erkend als het beste bachelorprogramma van Nederland.